Appelkoek, snel makkelijk en maar 150 kcal

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram margarine of 1 1/2 vloeibare margarine
  • 75 gram magere kwark
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt kardamom
  • zout
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 kleine appels

Bereiden

-roer de margarine met de kwark, de basterdsuiker, de kaneel , de kardamom en wat zout zacht. -voeg 1 voor 1 de eieren toe. -zeef het bakmel er boven en spaterl het er luchtig door. -warm de oven voor op 160 graden. -bestrijk een kleine springvorm met doorsnede 15 cm dun met margarine en hem met wat bloem. -Schil de appels en snijd ze in parten. -Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin. -bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin. -snijd de koek in 8 puntjes

Materialen

bakvorm 15 cm doorsnede oven

Bronvermelding