Menu
Appelkoek, snel makkelijk en maar 150 kcal
Ingrediënten
- 25 gram margarine of 1 1/2 vloeibare margarine
- 75 gram magere kwark
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 mespunt kardamom
- zout
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 kleine appels
Bereiden
-roer de margarine met de kwark, de basterdsuiker, de kaneel , de kardamom en wat zout zacht.
-voeg 1 voor 1 de eieren toe.
-zeef het bakmel er boven en spaterl het er luchtig door.
-warm de oven voor op 160 graden.
-bestrijk een kleine springvorm met doorsnede 15 cm dun met margarine en hem met wat bloem.
-Schil de appels en snijd ze in parten.
-Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.
-bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin.
-snijd de koek in 8 puntjes
Materialen
bakvorm 15 cm doorsnede oven