Anouks Klassieke kipsaté

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-06-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kip (liefst haasjes)
  • 1 stuk gember
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 5 eetlepels Japanse sojasaus zout
  • 4-5 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels asemwater
  • 3-4 eetlepels olie
  • 1 x satéstokjes

Bereiden

Satéstokjes in longdrinkglas zetten en vullen met water. Kipfiles in lange repen snijden. Gember schillen en boven afsluitbare bak raspen. Knoflook in plakjes snijden/persen. Rest van de ingrediënten toevoegen en goed door elkaar roeren. Kip erbij doen, goed mengen en afgedekt in de koelkast laten marineren (ong. 2 uur). Kip ondertussen een paar keer husselen/doorroeren. Voor het roosteren/bakken de kipfilet op stokjes rijgen en droogdeppen. Op temperatuur laten komen en in ongeveer 5 minuten gaar roosteren/bakken.

Bronvermelding