Menu
Anouks Klassieke kipsaté
Ingrediënten
- 500 gram kip (liefst haasjes)
- 1 stuk gember
- 3 flinke tenen knoflook
- 5 eetlepels Japanse sojasaus zout
- 4-5 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels asemwater
- 3-4 eetlepels olie
- 1 x satéstokjes
Bereiden
Satéstokjes in longdrinkglas zetten en vullen met water. Kipfiles in lange repen snijden.
Gember schillen en boven afsluitbare bak raspen. Knoflook in plakjes snijden/persen. Rest van de ingrediënten toevoegen en goed door elkaar roeren. Kip erbij doen, goed mengen en afgedekt in de koelkast laten marineren (ong. 2 uur). Kip ondertussen een paar keer husselen/doorroeren.
Voor het roosteren/bakken de kipfilet op stokjes rijgen en droogdeppen. Op temperatuur laten komen en in ongeveer 5 minuten gaar roosteren/bakken.