Babi lemak uit de wok

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-06-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • 6 groene pepers
  • 1 brokje trassi
  • 4 eetlepels olie
  • 1 kilo schouderkarbonades
  • 1 el ketoembar
  • 400 mililiter cocosmelk
  • 3 djeruk purut
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker (of gula jawa)

Bereiden

Voorbereiden: Uien fijnsnijden. Zaadjes van vier van de pepers verwijderen en deze in dunne ringen snijden. Karbonades in blokjes verdelen. Bereiden: - Helft van de uien en de peperringetjes met de trassi in vijzel tot boemboe maken. - In de wok de olie verhitten en het vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Boemboe, uisnippers en ketoembar toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Kokosmelk, suiker, hele pepers en (gekneusde) djeruk purut erdoor roeren, aan de kook brengen en nog ong. 15 minuten zachtjes laten garen. - Op smaak brengen met zout, beetje suiker naar smaak en met de rest van de peper bestrooien. Ook lekker met koriander ipv djeruk purut, deze pas van het vuur af erdoor roeren en niet meekoken.

Bronvermelding