Aardappel-paddestoelen gratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 17-07-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 kg Aardappels
  • 1 dl Slankroom
  • 2 dl Magere melk
  • 2 Eierdooiers
  • 100 gram Geraspte oude kaas
  • 1/2 bakje Kastanje champignons
  • 1 bosje Krul peterselie fijn gesneden
  • 1 bosje Bieslook fijn gesneden
  • Zout
  • Peper

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 175 graden; - Schil de aardappels en snij ze in dunne schijfjes; - Breng water aan de kook en kook de aardappels 5 minuten; - Boen de kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes; - Maak een mengsel van de melk, eiersooiers en de room; - Voeg hier de bieslook aan toe; - Vet een ovenschaal in; - Leg de aardappels in de ovenschaal en giet het mengsel er overheen; - Bestrooi met kaas; - Plaats het geheel 50 minuten in de voorverwarmde oven; - Strooi 5 minuten voor het einde de peterselie erover en laat nog even mee verwarmen.

Bronvermelding