Menu
Aardappel-paddestoelen gratin
Ingrediënten
- 1/2 kg Aardappels
- 1 dl Slankroom
- 2 dl Magere melk
- 2 Eierdooiers
- 100 gram Geraspte oude kaas
- 1/2 bakje Kastanje champignons
- 1 bosje Krul peterselie fijn gesneden
- 1 bosje Bieslook fijn gesneden
- Zout
- Peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden;
- Schil de aardappels en snij ze in dunne schijfjes;
- Breng water aan de kook en kook de aardappels 5 minuten;
- Boen de kastanje champignons schoon en snij ze in plakjes;
- Maak een mengsel van de melk, eiersooiers en de room;
- Voeg hier de bieslook aan toe;
- Vet een ovenschaal in;
- Leg de aardappels in de ovenschaal en giet het mengsel er overheen;
- Bestrooi met kaas;
- Plaats het geheel 50 minuten in de voorverwarmde oven;
- Strooi 5 minuten voor het einde de peterselie erover en laat nog even mee verwarmen.