Gerookte kipsalade

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2004 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 6 eetlepels creme fraiche
  • 8 stengels bieslook
  • 75 gram fijngehakte walnoten
  • 8 plakken Seranoham (alternatief Parma of Coburger)
  • 20 stuks zwatre olijven,zonder pit,fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels balsamicoazijn ( alternatief rode wijnazijn)
  • 100 gram sla ( wat je lekker vind )
  • 1 stuk Granny Smith geschild

Bereiden

Kipsalade: snijd de kipfilet in kleine blokjes ( 0,5 cm ), meng er de creme fraice , bieslook , en walnoten door en breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Spreid per bonbon twee plakken ham uit op een vel plastic folie. Schep in het midden een flinke eetlepel kipsalade ,vouw de plakken ham om de salade en draai met behulp van de folie tot een strak balletje. Meng de gehakte olijven en peterselie door de olijfolie en voeg Balsamicoazijn toe. Verdeel de sla over borden , leg in het midden de bonbon . Snijd de appel in gelijkmatige blokjes , meng ze op het laatste moment door de dressing en lepel rond het gerecht .

Bronvermelding