Menu
Spaanse Kip
Ingrediënten
- 1 pond kipfilet in blokjes
- 4 gesnipperde uien
- 250 gram champignons in plakjes
- 6 el bloem
- 1/4 liter room/koffiemelk
- 3 tl sambal oelek
- 6 tl paprikapoeder
- 8 el ketjap asin
- 6 el bruine suiker
- 1/4 liter water
Bereiden
Bak in een braadpan de kip lichtbruin. Neem het vlees als het gaar is uit de pan en bak in deze pan nu de ui en de champignons lichtbruin. Dan het vlees er weer bij samen met de bloem en de room. Goed doorroeren.
Inmiddels in een ander schaaltje een sausje maken van de sambal, de paprikapoeder, de ketchup, de ketjap, de bruine suiker en het water.
Dit sausje bij het vlees voegen en dit op 45 minuten op een laag pitje gaar laten stoven. Wel af en toe goed doorroeren.
Serveren met een groene salade en droge rijst.