Aardappelgratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 16-08-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gram aardappels
  • 2 teentjes knofllook
  • 1 flesje kookroom
  • 1 zakje oude kaas

Bereiden

Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden. In een ovenschaal één laag aardappels maken, daarover wat knofllok wat uitpersen en wat peper en zout, dan weer een laag aardappels, weer wat knoflook en peper en zout en net zolang totdat alle aardappels op zijn. De kaas erover, dan de room gelijkwaardig verdelen over de schaal. In de oven afgedekt op 200 graden, hoe langer ie staat hoe lekkerder ie wordt, beetje op gevoel. Op het laatst nog even de grill aan zodat de kaas lekker bruin wordt. Als hoofdgerecht lekker met sla, als bijgerecht zou ik wat minder maken, het is vrij machtig.

Bronvermelding