Menu
Boeuf Bourguignon
Ingrediënten
- 500 gram sucadelappen
- 50 gram boter
- 100 gram ontbijtspek in blokjes
- 1 ui, grof gesneden
- 100 gram boter
- 1 eetl. bloem
- 1 mespuntje tijm
- 1 blad laurier
- 1 takje peterselie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1,5 dl. bouillon
- 1,5 dl. rode wijn
- 100 gram champignons
Bereiden
Sucade lappen in kleine stukken snijden. In braadpan 50 gram boter smelten en hierin de spekblokjes en de ui fruiten. Neem de ui en het spek uit de pan. Voeg 100 gram boter toe en braad het vlees aan. Bestrooi met zout en peper. Roer er 1 eetl. bloem doorheen en laat dit even gaar worden. Meng vervolgens weer met de spek en de ui, alsmede de tijm, laurier, peterselie, uitgeperst knoflookteentje.
Bouillon en de wijn erbij gieten. Laat alles 3 á 4 uur stoven op een heel laag vuur met de deksel op de pan.
Snijd de schoongemaakt champignons in plakjes en bak ze in ca. 2 minuten gaar. Voeg ze bij het vlees met nog een blokje boter en laat alles nog 20 minuten doorstoven.