Menu
Curry van kip en zoete aardappel
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in partjes
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode Spaanse peper, in dunne plakjes
- 1 stengel citroengras (het witte gedeelte), in dunne plakjes
- 2 tl kurkuma
- 1 grote zoete aardappel (± 300 g), in blokjes
- 1 blik kokosmelk (375 ml)
- 2 el vissaus
- 1 el oestersaus
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 hand Thaise of gewone basilicum
Bereiden
Snijd het kippenvlees van het bot en snijd dit in dunne plakjes. Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Voeg de dip in delen toe en roerbak in 2 min. lichtbruin. Schep de kip op een bord en doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de ui, knoflook, rode peper, citroengras, kurkuma en aardappelblokjes 3 min., of tot het geheel lichtbruin kleurt.
Doe de kip terug in de wok en roer de kokosmelk, vis- en oestersaus en basterdsuiker erdoor. Laat 10 min. zachtjes koken op middelhoog vuur, of tot de zoete aardappel zacht is. Roer de basilicumblaadjes erdoor en serveer de curry.