Curry van kip en zoete aardappel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in partjes
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode Spaanse peper, in dunne plakjes
  • 1 stengel citroengras (het witte gedeelte), in dunne plakjes
  • 2 tl kurkuma
  • 1 grote zoete aardappel (± 300 g), in blokjes
  • 1 blik kokosmelk (375 ml)
  • 2 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 hand Thaise of gewone basilicum

Bereiden

Snijd het kippenvlees van het bot en snijd dit in dunne plakjes. Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Voeg de dip in delen toe en roerbak in 2 min. lichtbruin. Schep de kip op een bord en doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de ui, knoflook, rode peper, citroengras, kurkuma en aardappelblokjes 3 min., of tot het geheel lichtbruin kleurt. Doe de kip terug in de wok en roer de kokosmelk, vis- en oestersaus en basterdsuiker erdoor. Laat 10 min. zachtjes koken op middelhoog vuur, of tot de zoete aardappel zacht is. Roer de basilicumblaadjes erdoor en serveer de curry.

Bronvermelding