Gehaktbroodje in korst

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-06-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 375 g bloem
  • 180 g harde boter, in kleine blokjes
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 ml ijskoud water
  • 1 el grove mosterd
  • 10 zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
  • zout en peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 el paneermeel

Bereiden

Zeef de bloem en een mespuntje zout boven een grote kom en wrijf de boterblokjes erdoor tot een kruimelige massa. Voeg de kaas toe en giet zoveel water toe tot het een soepel deeg wordt dat niet plakt. Kneed het deeg minstens 5 minuten door en vouw het dan in plasticfolie. Laat tot gebruik koelen. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kneed het gehakt goed door met de mosterd, zongedroogde tomaatjes, zout en peper, de helft van het ei en het panneermeel. Vorm er een rol van circa 25 cm van. Rol het deeg uit tot een lap van circa 30 x 20 cm. Leg het gehakt erop en vouw de randen van het deeg naar elkaar toe totdat het deeg aan alle kanten gesloten is. Keer de rol om en leg hem met de naad op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het deeg rondom met het overgebleven ei en bak het brood in circa 60 minuten gaar en goedbruin. Laat het brood even rusten voordat u hem in plakken snijdt.

Materialen

plasticfolie, bakpapier

Bronvermelding