Cheesecake (volgens kenners het lekkerst in Amerika maar deze is ook super)

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 16-08-2007 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bloem
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram koude boter in blokjes
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 uitgeperste citroen
  • 500 gram kwark

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg. Rol het deeg uit over een met bloem bestrooid vlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Wel snel zijn want als het deeg te warm wordt dan wordt ie plakkerig en onhandelbaar. Zorg voor een opstaand randje van 2 cm. Spilt 3 eieren boven een kom. Doe de eierdooiers in de ene en de eiwitten in de andere kom. Roer de dooiers om met de rest van de basterdsuiker, de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf (dit kun je het beste doen in een vetvrije kom, dit krijg je door de kom in te wrijven met wat citroensap) en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schep dit in de taartvorm en schuif deze in het midden van de oven. Bak de cheesevake in 50 minuten gaar en goudgeel. Minstens 1 uur in de koelkast voor serveren, hij is koud het allerlekkerst.

Materialen

- lage taart vorm, van 24 cm.

Bronvermelding