Gegrilde courgette met zachte geitenkaas

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 el provencaalse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie en roomboter

Bereiden

Snij de ui in ringen, de courgette in plakjes. Bestrijk de courgette met olie en strooi er zout en peper op (evt. eerst zout erop strooien om het vocht eruit te laten trekken). Grill ze kort in een loeihete grillpan. Bak de uien heel langzaam in de boter én de kruiden op laag vuur tot ze zacht en zoet zijn. Leg de uien in een ovenschaal, dan de courgette dakpansgewijs erop, dan de verkruimelde geitenkaas erover. Zet in de oven tot de kaas verkleurt (ca. 20 min?).

Bronvermelding