Menu
Kip in 't pannetje
Ingrediënten
- 250 gr kipfilet
- 250 gr champignons
- 125 gr magere spek- of hamblokjes
- 1 blik of pot doperwtjes en worteltjes
- 250 gr aardappelblokjes
- boter om te bakken
Bereiden
Snijdt de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijdt ze in plakjes.
Giet de erwtjes en worteltjes af en snijdt de worteltjes klein.
Bak de kipfilet bruin en gaar. Bak in de andere pan de spek- of hamblokjes, als de spekblokjes bruin zijn de champignons toevoegen en 5 min. mee laten bakken.
Doe de erwtjes en worteltjes erbij en laat warm worden, voeg de kipblokjes toe en meng het geheel.
Frituur de aardappelblokjes goudbruin, doe ze bij de rest en dien meteen op.
Materialen
Friteuse, 2x koeken- of braadpan, vergiet, snijplank en mes.