Bossche bollen

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-07-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 150 ml melk
  • 150 gram boter
  • 150 gram patentbloem
  • 1 snuf zout
  • 200 gram chocolade of chocolade couverture
  • 250 ml slagroom
  • 350 cc eieren

Bereiden

Breng het water met de boter, zout en de melk aan de kook. Voeg de bloem toe en roer tot de massa als een bal van de bodem loslaat. Laat de massa afkoelen en voeg dan al roerend en beetje bij beetje de eieren toe. Roer tot de massa gaat glanzen. Maak met een spuitzak rondjes van 5cm diameter op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte over tussen de soezen! Bak de soezen in een voorverwarmde oven op 220 graden celsius in ca 25 a 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen afkoelen en haal ze door de gesmolten chocolade/ couverture. Vul ze met slagroom en garneer eventueel met een partje fruit.

Bronvermelding