Bananen tarte tatin uit Margriet

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-07-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Boter
  • 100 gram Suiker
  • 6 plakjes Bladerdeeg (ontdooid)
  • 8 stuks Bananen (in 5 stukken)
  • Kaneelijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter met de suiker in een (tarte tatin) vorm op het vuur. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die ruim over de vorm past. Leg de bananenstukken in de karamel en leg de lap deeg erop. Stop het langs de randen in en bak de taart in 25 min. in de oven gaar en goudbruin. Serveer warm, bijvoorbeeld met een bolletje kaneelijs

Materialen

Oven, tarte tatin vorm, deegroller

Bronvermelding