Bloemkool gehaktschotel uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-07-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 4 dl runderbouillon (van een blokje)
  • 100 gr geraspte kaas (beetje pittig)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. Kook de bloemkool in ruim water met zout in ongeveer 10 min. beetgaar. Bak het gehakt rul en roer daarna de bouillon en de tomatenpuree erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen. Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal, Schep het gehaktmengsel er overheen. Strooi de kaas erover. Laat de bloemkoolschotel in ca. 25 minuten gaar en bruin worden. Lekker met gekookte aardappelen.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding