Broccoli schotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 ui
  • 1 blikje geconcentreerde champignonsoep
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 stronken broccoli, in roosjes
  • 100 gr geraspte (parmezaanse) kaas

Bereiden

Aardappels in 20 min. gaar koken in ruim kokend water met een beetje zout. Met melk, losgeklopt ei, boter, zout, peper en kaas een puree maken. Broccoli in 10 minuten beetgaar koken. Gehakt met ui rullen, geconcentreerde champignonsoep toevoegen en even meeverwarmen. In een ingevette ovenschotel broccoli scheppen. Daarop het gehakt/champignonsoep mengsel scheppen en daarbovenop de aardappelpuree. De schotel in een voorverwarmde oven (200 gr.) in 25 minuten goudbruin bakken.

Materialen

Ovenschotel

Bronvermelding