Boerenkoolstamppot met tomaat en ui

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappelen
  • 800 gr gesneden boerenkool
  • 2 uien
  • 6 tomaten
  • 2 el boter of margarine
  • 4 el azijn
  • 1 dl melk
  • zout en peper

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee. Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomatenmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en zout. TIP: Lekker met piccalilly!

Materialen

grote pan, koekenpan, snijplank, scherp mes

Bronvermelding