Koude rijstsalade met chinese kool

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-07-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Pak Notenrijst
  • 200 Gram Gemengde ongezouten noten
  • 1 Krop Chinese kool
  • Zonnebloemolie
  • Sojasaus (zout)

Bereiden

Kook de notenrijst zoals aangegeven op de verpakking. Haal de buitenste bladeren van de chinese kool eraf. En snijdt de binnenste bladeren in stukken. Warm de olie op in een wok. Gooi daarna de chinese kool erin, roerbak dit kort (moet wat knapperig blijven, hoeft niet gaar te worden). Doe daarna de rijst en de noten erbij en giet er een flinke scheut zoute sojasaus overheen. Roerbak dit een aantal minuten en dan is het klaar. Doe dan alles in een schaal en dek dit af, daarna moet het aantal uren in de koelkast om af te koelen. De bedoeling is namelijk om het koud op te dienen! Maak dit recept dan ook al een aantal uur voordat je gaat eten zodat het goed af kan koelen in de koelkast Eet smakelijk!

Materialen

Wok, spatel

Bronvermelding