Arabisch-Hollands lam

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram lamslappen
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 liter lamsbouillon
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram dadels
  • 25 gram blanke hazelnoten
  • 1 kaneelstokje
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • zonnebloemolie
  • 50 gram boter
  • zout en peper
  • couscous

Bereiden

Wel de abrikozen een nacht in water en laat ze uitlekken. Haal de pitten uit de dadels. Snipper de gepelde uien. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Verhit de zonnebloemolie en de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin in de uisnippers zacht en glazig. Schep ze uit de pan. Braad nu het vlees snel rondom aan. Strooi zout en peper op het vlees. Doe de ui weer terug in de pan en voeg de bouillon, de hele gepelde tenen knoflook, het kaneelstokje en de nootmuskaat toe. Draai zodra de bouillon kookt het vuur laag en laat het vlees ongeveer een uur zachtjes stoven. Doe na 50 min. de abrikozen en dadels bij het vlees. Rooster in 1 theelepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan de hazelnoten lichtbruin. De noten dienen als garnering van de couscous die bij dit gerecht wordt gegeten.

Bronvermelding