Kaasragout

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl tuinkruiden bouillon (tablet)
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • vers geraspte peper
  • cayennepeper

Bereiden

Smelt de boter in een pan. Zeef de bloem en voeg dit in een keer aan de boter toe, goed roeren. Klop beetje bij beetje de koude melk en bouillon toe tot er een mooie ragout is onstaan. Laat op een zacht vuur ca 20 minuten pruttelen tot de bloem gaar is, regelmatig roeren. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en cayennepeper. Schenk de ragout in warme pasteibakjes. Of serveer als hapje: schenk de ragout in warme mini pasteibakjes of saladecups. Ook lekker als voorgerecht: Verdeel de ragout over ovenvaste schaaltjes of schelpen. Bestrooi deze dun met paneermeel, schenk er een beetje gesmolten boter overheen. Zet de schaaltjes of schelpen niet te hoog onder de hete grill ca 8 minuten tot er een mooi bruin korstje ontstaat. Garneer met peterselie en een cherrytomaatje. Serveer met geroosterd brood.

Bronvermelding