Gestoofde kippenboutjes op Indonesische wijze

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2004 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 Kippenboutjes (ca. 1,5 kg)
  • 4 sjalotten (grof gesneden)
  • 1 pakje boemboe Ajam smoor (Conimex)
  • 1 tl gembersiroop
  • 2-3 dl. water
  • 200 gr. sperzieboontjes
  • 150 gr. taugé
  • 200 gr. grof gesneden witte kool
  • 1 rode paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olie (om in te bakken)
  • peper en zout

Bereiden

Kruid de kippenboutjes met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in een stoofpan in olie aan alle kanten bruin. Voeg de sjalotjes en de paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg nu de sperzieboontjes en de boemboe toe. Giet hier het water bij en breng het geheel aan de kook. Laat de boutjes op niet te hoog vuur ca. 20 minuten stoven. Voeg de taugé, witte kool en de gembersiroop toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Laat nog even doorkoken en serveer direct met witte rijst.

Bronvermelding