Romeinse risotto met bacon en courgette

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2005 | 39 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram bacon, in plakjes gesneden
  • 350 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 200 gram courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels gehakte peterselie

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of hapjespan met dikke bodem en bak hierin de baconplakjes licht krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg nog 1 eetlepel olie aan het bakvet toe. Meng de rijst erdoor en roer totdat de korrels glanzen. Verwarm de bouillon. Giet een soeplepel hete bouillon bij de rijst en roer totdat de bouillon is opgenomen. Voeg onder regelmatig roeren de rest van de bouillon lepel voor lepel toe. Snij de paprika´s zonder zaadlijsten in miniblokjes en snij de courgette ook in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze. Bak de groenten 2 min. in 1 eetlepel hete olijfolie met het geperste teentje knoflook, peper en zout. Roer als de rijst de bouillon heeft opgenomen de kookroom, sherry, parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Serveer de groenten op de risotto of schep ze erdoor. Leg de plakjes bacon erop.

Bronvermelding