Menu
Indisch gekruide flensjestaart
Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 1 ei
- 4 dl melk
- zout
- 45 gr boter/margarine
- 500 gr hamlappen
- 1 bakje champignons
- 2 el olie
- 750 gr gesneden spitskool
- 2 el ketjap manis
- 1 blok nasikruiden
- 0.5 el maïzena
- 1 el sambal oelek
- 2 el paneermeel
Bereiden
In een kom bloem, ei melk en snufje zout doen. Met de mixer tot een glad beslag kloppen.
In een steelpan 40 gr boter smelten en dit door het beslag roeren.
In een koekenpan de rest van de boter verhitten en hierin met een opscheplepel 1/5 deel beslag scheppen.
Flensje aan beide zijden in 4 min bakken en op een plat bord leggen. Op dezelfde manier nog 4 flensjes bakken.
Hamlappen in kleine blokjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten en hierin vlees rondom in 5 min bakken.
Champignons toevoegen en 3 min meebakken.
Spitskool toevoegen en 5 min meebakken.
Ketjap door groentemengsel roeren.
Nasiblok erboven verkruimelen.
Met deksel op de pan nog 15 min zachtjes stoven, af en toe roeren.
Maïzena met 1 el water losroeren en door groentemengsel roeren.
Sambal door mengsel roeren.
Ovenschaal/springvorm invetten. Pannenkoek erin leggen. Hierop 1/4 deel van het vleesmengsel scheppen, dan weer een pannenkoek en zo doorgaan tot alles op is. Bovenste laag moet pannenkoek zijn.
Flensjestaart licht aandrukken en bestrooien met paneermeel. Hier en daar klontje boter erboven verdelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden (gasoven stand 4). Flensjestaart in 35 min bakken.
Materialen
springvorm of ronde ovenschaal van ca 22 cm doorsnede