Aardbeien in portsaus met slagroom

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2013 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. aardbeien
  • 1,5 dl rode port
  • 0,5 dl creme de cassis
  • 50 gr. suiker
  • 1 tl aardappelmeel
  • 0,25 ltr slagroom

Bereiden

Maak de aardbeien schoon, halveer ze en doe ze in een kom. Breng de port met de likeur en 25 gram suiker aan de kook. Roer het aardappelmeel met 1 el water tot een glad papje en bind hiermee het portmengsel. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm en schenk hem over de aardbeien. Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken; schep de aardbeien af en toe om. Afwerking: klop de slagroom stijf met de suiker. Verdeel de aardbeien over coupes of schaaltjes en schep de slagroom erop.

Bronvermelding