Borrelballetjes

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-07-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram gekookteham
  • 1 hardgekookt ei
  • 75 gram oude kaas
  • 50 gram roomkaas
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 1 eetl fijngeknipte bieslook
  • 1 eetl fijngehakte peterselie
  • 2 eetl fijngemalen amandelen
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

Rasp de oude kaas met de keukenmachine en voeg de ham en het ei toe,maal tot er een pasta ontstaat. Roer de roomkaas los in een kom, voeg hat hammengsel toe en zet het geheel een uur in de koelkast om op te stijven.Laat de tomaten uitlekken in een zeef. Verdeel het mengsel in twee gelijken delen en roer door de ene helft het paprikapoeder en door de andere helft de bieslook.Vorm van de twee mengsels balletjes ter grote van een kers. Rol de paprikaballetjes door de peterselie en de bieslookballetjes door de amandelen. Steek de balletjes aan een prikker en doe de partjes gedroogde tomaat erop.Knip de tuinkers en verdeel deze over een platteschaal.Drapeer hierop de borrelhapjes en serveer ze met toast.

Bronvermelding