Catalaanse stoofschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 ui
  • 2 groene paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 g chorizo
  • 4 tomaten
  • 6 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 el gehakte tijm
  • 2 dl droge sherry
  • 1/2 l bouillon (van tablet)
  • 1 bosje peterselie
  • 20 zwarte olijven zonder pit

Bereiden

Snijd de riblappen in blokjes en bestrooi ze met zout en cayennepeper. Pel en snijd de ui in grove stukken. Halveer de paprika's en snijd ze zonder zaadjes in repen. Pel de knoflook en verdeel de teentjes in dunne plakjes. Snijd de plakjes chorizo in vieren. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in partjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees rondom lichtbruin en schep het uit de pan. Bak de ui, paprika, tomaat, chorizo, knoflook, laurierblad en tijm in het bakvet ca. 2 minuten. Voeg het vlees, sherry eb de bouillon toe en stoof zachtjes, met deksel op de pan, 1 1/2 - 2 uur. Hak de peterselie fijn. Schep de stoofschotel in een schaal en garneer met olijven en peterselie. Serveer er gebakken aardapppelen of brood bij.

Bronvermelding