Italiaanse maaltijdsoep met witte bonen

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g magere hamlappen
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 el olie
  • 50 g magere spekreepjes
  • 150 g panklare soepgroenten
  • 6 dl tomatensaus
  • 1 pot of blik witte bonen in tomatensaus
  • zout en peper
  • 50 g geraspte kaas

Bereiden

Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de hamlappen in kleine blokjes en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de hamlappen toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de bleekselderij, ui, knoflook en soepgroenten toe en bak het geheel, al roerende, nog ca. 3 minuten. Roer de tomatensaus en 2 dl water erdoor en breng de soep aan de kook. Laat de soep zahctjes ca. 5 minuten koken. Voeg de bonen toe en laat die door en door heet worden. Verdun de soep evt. met wat water eb breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de kaas en stokbrood.

Bronvermelding