Moscovisch gebak

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 2 el heet water
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • 100 g bloem
  • 100 g maizena
  • 6 g bakpoeder (6 afgestreken tl)
  • zout

Bereiden

Oven voorverwaremen op 175-200 graden C. Eierdooiers met hete water schuimig kloppen, dan langzaam 2/3 va n de suiker + vanillesuiker toevoegen en blijven roeren tot het crême-achtig wordt. Dan lepel voor lepel rest van de suiker in de stijfgeklopte eiwitten doen, en kloppen tot een messnede zichtbaar blijft. Op crême-massa scheppen. Daar bovenop bloem, maizena en bakpoeder zeven en voorzichtig door elkaar scheppen. In ingevette springvorm doen en direct bakken onderin de oven, ongeveer 35 minuten. Laten afkoelen en in 3 lagen snijden en vullen en versieren naar wens.

Materialen

springvorm 26 cm

Bronvermelding