Asperge-ei-pie

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-03-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 blik/pot (punt)asperges of vers gekookte
  • 1/4 l melk
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • peper en zout
  • peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • paneermeel

Bereiden

Bladerdeeg laten ontdooien en uitrollen en er de ingevette pievorm mee bekleden. Bodem bestrooien met een laagje paneermeel. De uitgelekte asperges in de vorm leggen. Maak een dikke bloemsaus van de boter, bloem en melk en maak op smaak met zout, peper en kleingesneden peterselie. Hak de eieren klein en verdeel ze over de asperges. Schenk de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas gemengd met 2 el paneermeel. Zet de pie in het midden van een hete oven (200 graden C) en bak hem gaar in ong. 35 min. OF : Asperges in stervorm in vorm leggen, 3 grofgehakte hardgekookte eieren en een bosje fijngesneden peterselie erover strooien. 1 1/4 dl crème fraîche losroeren en erover gieten. Bestrooien met 100 g geraspte kaas. Taart ca. 35 minuten bakken.

Materialen

lage taartvorm met doorsnede van 20 cm

Bronvermelding