Ann's lasagna

Pasta, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-05-2005 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 4 grote uien
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • 500 gram verse champignons
  • 1/2 liter room
  • 2 likeurglaasjes cognac
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 g)
  • 1 blik tomatenpuree (140 g)
  • 500 gram witte of groene lasagna
  • 100 gram gemalen gruyère of emmenthaler
  • 100 gram margarine
  • zwarte peper, cayennepeper, muskaatnoot, gemengde
  • vleeskruiden of spaghettikruiden
  • 1 koffielepel sambal oelek

Bereiden

Neem een grote kookpot en doe er de margarine in. Stoof er de gesnipperde uien in. En voeg er dan geleidelijk het gehakt bij. Alles goed bakken en omroeren.Voeg er dan de schoongemaakte en in schijfjes gesneden champignons bij en de in reepjes gesneden gekookte ham. Intussen de lasagnavellen even in kokend water leggen en laten uitlekken. Kruid nu het groenten-vleesmengsel naar wens met wat muskaatnoot, zwarte peper, cayennepeper en vlees- of spaghettikruiden en voeg de sambal oelek toe. Roer goed om en meng nu de tomatenpuree en de gepelde tomaten onder de saus. Voeg nu de room en de cognac toe en roer goed om en nog even laten doorwarmen. Neem een diepe grote vuurvaste schaal en vul deze afwisselend met een laagje lasagna en een laagje saus, overstrooi het geheel met de gemalen kaas. Plaats in het midden van de oven op 160° en warm gedurende 20 minuten. Op het laatst even grillen om een krokant kaaslaagje te bekomen.

Bronvermelding