Gegrilde aubergines met hummus en pitabrood

Anders, Lunch, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 16-07-2007 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetl olijfolie
  • zout en peper
  • 1 blikje kikkererwten (400 gr.)
  • 3 eetl volle Turkse yoghurt
  • 2 eetl gehakte koriander (vers)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • mespunt cayennepeper
  • 1/2 theel gemalen komijn (djinten)

Bereiden

Boen de aubergines schoon en snijd er 1 cm dikke plakken van, bestrijk met de olijfolie en rooster de plakken in een hete grillpan aan beide kanten lichtbruin. Haal de plakken uit de pan en bestrooi ze met de zout & peper. Voor de hummus, pureer je de uitgelekte kikkererwten, de yoghurt, koriander, de knoflook, komijn en de cayennepeper. Schep de hummus in 4 schaaltjes en serveer met de aubergine plakken op een bord en geroosterde puntjes pitabrood erbij.

Bronvermelding