Filodeegpakjes met geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-12-2004 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes filodeeg
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 1 el lavendelhoning
  • gesmolten boter of olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C. Snij elk plakje fillodeeg in 4 stukken van 12 x 12 cm Snij de geitenkaas in 12 stukjes Leg steeds 2 plakjes fillodeeg kruislings op elkaar. Leg op elk stapeltje fillodeeg een stukje geitenkaas. Bestrijk de kaas heel dun met honing en strooi er wat peper over. Vouw nu het fillodeeg als een buideltje om de kaas en knijp de uiteinden goed op elkaar. Leg de pakketjes op de bakplaat en bestrijk het deeg eventueel heel dun met boter of olie. Bak de pakketjes in ca. 15 min. in het midden van de oven tot ze krokant en goudgeel zijn. De pakketjes zijn in de koelkast te bewaren. Zorg wel dat de kaas niet te vochtig is, want dan wordt het deeg nat en knapt het open tijdens het bakken. U kunt de pakketjes ook maken met verse roomkaas, die u op smaak brengt met fijngesneden kruiden.

Bronvermelding