Menu
Ragù Bolognese
Ingrediënten
- 500 gram gehakt half om half
- 100 gram ontbijtspek of rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- 2 stangen bleekselderie
- 1/2 liter rode wijn
- 1 dl runderbouillon
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper
- zout
- oregano
- basilicum
- paprikapoeder
- rozemarijn
- tijm
- 1 laurierblad
- boter
- olijfolie
Bereiden
Snijd het ontbijtspek fijn.
Warm de boter en olijfolie en fruit daarin de fijngehakte ui, de selderie, wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen zodat het vlees niet aanbakt.
Als het vlees gebakken is doe je er de tomaten, de wijn, bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.
Dit laat je op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het vocht moet verdampen.
Voeg op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
Kook de tagliatelle of spaghetti 'al dente'. Giet dan de ragú over de pasta.
Materialen
Blender