Aardappel-broccoli schotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-07-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 500 gram kipfilet
  • 75 gram ontbijtspek
  • 1 zakje tikka kruiden
  • 600 gram aardappelen
  • 8 teentjes ongepelde knoflook
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • zeezout
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe een scheutje olijfolie in de ovenschaal en zet deze in de oven om kort voor te verwarmen. Kook vervolgens de broccoli ongeveer 3 minuten, afgieten en met koud water afspoelen. Snijd de kipfilet en bestrooi deze met de tikka kruiden. Bak de stukjes kipfilet kort in een klein beetje olie. Rooster vervolgens de plakjes ontbijtspek in de koekepan. Snijd de aardappels in partjes (niet schillen!). Meng vervolgens de aardappelpartjes, knoflook, rozemarijn en zeezout en leg het mengsel in de ovenschaal. Plaats de overschaal terug in het midden van de oven en laat de aardappels in 45 a 60 minuten goudbruin roosteren. Tussentijds 1 a 2 keer omscheppenen en halverwege de broccoli en kipfilet toevoegen samen met het ontbijtspek. Eet smakelijk!!

Materialen

ovenschaal pan koekepan

Bronvermelding