Biryani met kip en peultjes (verrassende éénpanner)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr cashewnoten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 400 gr kipfilet in stukjes
  • 300 gr pandanrijst of basmatirijst
  • 4 lente-uitjes groen en wit appart
  • 3-4 eetl (madras)kerriepoeder
  • 250 ml kokosmelk blikje
  • 1 courgette in dikke halve plakjes

Bereiden

Bak de cashewnoten in 50ml.verwarmde olie in ca. 3 min.in een braadpan goudbruin.Neem uit de pan, hak ze grof en houd apart. Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de kipstukjes goudbruin. Neem de kip uit de pan en roerbak de rijst in de olie al omscheppend glazig. Voeg het wit van de lente-ui en het kerriepoeder toe en bak ca. 2 min.zachtjes mee. Voeg de kokosmelk, 400ml.water en 1tl.zout toe, breng aan de kooken roer de rijst goed om. Voeg de kipstukjes, courgette en peultjes toe, meng met de rijst en laat zachtjes onafgedekt koken tot er putjes op het oppervlak van de rijst zitten. Leg het deksel erop en kook op een laag vuur, zet evt.een vlamverdeler eronder, in ca.12min.gaar. Schep alles om en bestrooi met het groen van de lente-ui en de cashewnoten.

Bronvermelding