Groenten met kokos

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 19-07-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram courgette,wortelen,aardappelen,spercieboontjes
  • zout
  • 1 tl geelwortelpoeder
  • 1,5 tl gemalen komijnzaad
  • 2 groene chilipepers
  • 125 gram geraspte verse kokos
  • 2 sjalotjes,fijngesneden
  • 0.5 tl garam masala
  • 1-2 eetl Griekse yoghurt
  • 2 el fijngesneden koriander

Bereiden

Snijd de groenten in plakjes of reepjes en kook ze, eventueel na elkaar , beetgaar in 2,5 dl. kokend water met het geelwortelpoeder. Wrijf in een vijzel (of gebruik de keukenmachine) de komijn fijn met de chilipepers, 100 g kokosnoot, sjalotjes, garam masala en zout samen met 5-6 elwater tot een grove pasta. Meng de pasta met de yoghurt door de gekookte groenten. Laat de groenten nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi ze met koriander en de rest van de kokos.Geef er chapati's bij. Chapati's voor 12 stuks: 140 gbloem,140 g volkorenmeel, 0.5 tl zout, a,25 dl. warm water. Kneed dit mensel tot een stevig deeg, en laat diit 1 uur rusten. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol elk stukje heel dun uit. Bak de chapati's in een ingevette koekenpan aan beide zijden snel lichtbruin en krokant tot er blaasjes op het deeg verschijnen

Bronvermelding