Gefrituurde champignons met kruidenboter

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-05-2005 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • Kruidenboter:
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 75 gr zachte boter
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • Worcestershiresaus
  • zout, peper
  • voor de champignons:
  • 1 bakje champignons
  • frituurvet/olie
  • 2 eetl.bloem
  • 1 ei
  • 5 eetl.paneermeel

Bereiden

de boter: van citroen 4 dunne plakjes afsnijden. Rest uitpersen. 2 takjes peterselie fijnknippen. In kom boter romig roeren. Sjalotje en knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: ½ eetl. Citroensap, peterselie, enkele druppels worcestershiresaus, zout en peper. Door elkaar mengen. Op aanrecht stuk aluminiumfolie van 15x 30 cm leggen. Botermengsel erop leggen en tot rolletje van plm 4 cm lengte vormen. Oprollen. In koelkast in plm 2 uur laten opstijven. De champignons: Champignons wassen. Met keukenpapier droogdeppen. Frituurolie verhitten tot witte damp ontstaat(175°). In diep bord bloem strooien. In ander diep bord ei losroeren met zout en peper. In volgend diep bord paneermeel strooien. Champignons eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en vervolgens door paneermeel wentelen. Helft van champignons in plm 3 min. goudbruin frituren. Met schuimspaan in vergiet scheppen. Laten uitdruipen. Op zelfde manier rest van champignons frituren. Van kruidenboter folie verwijderen en 4 plakjes ervan snijden. Op bordjes met met champignons plakjes champignons plakjes citroen leggen. Kruidenboter erop leggen. Garneren met rest van peterselie.

Materialen

friteuse, keukenrol

Bronvermelding