Kruidkoek

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-05-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 mok karnemelk
  • 1 snufje zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 scheutje rum
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels gemengde noten
  • 2 eetlepels abrikozen
  • 1 stukje boter

Bereiden

Doe de rozijnen met een klein scheutje rum in een bakje en laat de rozijnen een paar uur wellen. Schenk de karnemelk in een grote mok en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd de noten en de abrikozen in kleine stukjes. Vet de tulband in met het stukje boter (de rest van het boter niet meer gebruiken). Verwarm de oven 10 minuten voor op 150 tot 175 graden. Voeg alle ingredienten in een keukenmachine. Doorroeren en in de tulband storten. Bak de tulband zo'n 5 kwartier.

Materialen

Tulbandvorm, keukenmachine of mixer en beslagkom.

Bronvermelding