Kaas/zalm terrine

Anders, Buffet, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 18-05-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 250 gram zalmsnippers
  • 1 krop sla (gewoon)
  • 1,25 deciliter creme fraiche
  • 200 gram roomkaas (b.v. Petri)
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje bieslook
  • 4 eetlepels droge sherry

Bereiden

Trek de slablaadjes van de krop; was deze en maak ze droog. Laat de gelatine, 10 minuten, in ruim koud water weken. Pureer de zalm, pijnboompittenen de creme fraiche in een keukenmachine. Verwarm 2 eetlepels sherry in een pannetje. Knijp de gelatine uit en laat dit oplossen in de sherry. Doe dit bij de zalmmousse. Roer in een andere kom de kruidenkaas los met de rest van de sherry. Bedek een bakblik met vershoudfolie. Bedek de folie weer met blaadjes sla. Vul het bakblik laag voor laag met de zalm- en de kaasvulling. Dek het af met de sla en vouw de folie dicht. Laat het 1 dag in de koelkast opstijven. Snijd de terrine in dunne plakjes.

Materialen

vershoudfolie, bakblik, keukenmachine

Bronvermelding