Begrafenis (ovenschotel)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 18-05-2005 | 113 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 witloofstronken
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 150 gram margarine
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 150 gram gemalen gruyère of emmenthaler
  • peper, cayennepeper, muskaatnoot, zout

Bereiden

Snij de witloofstronken middendoor en haal er de harde middenstrook uit. Snij de stronken in stukjes. Neem 50 gram margarine en stoof er de witloof in. Kruid met wat peper. Doe het gestoofde witloof in een ingeboterde vuurvaste schaal. Intussen schil je de aardappelen en kook je deze om er puree van te maken. Breng boven de witloof een pureelaag aan. Neem de rest van de margarine en bak er het gehakt in aan. Kruid met peper, cayennepeper en muskaatnoot. Breng boven de puree de gehaktlaag aan. Strooi er de gemalen kaas overheen en plaats in het midden van een op 160° graden voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, waarvan de laatste 5 minuten met grill aan om te gratineren.

Bronvermelding