Tiramisu

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-05-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetlepels bruine rum
  • 100 mililiter sterke zwarte koffie
  • 2 eetlepels brandy
  • 16-20 stuks lange vingers
  • 400 gram mascarponekaas
  • 2 stuks verse eieren
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 plak bittere chocolade 75-100 gram

Bereiden

Maal de chocolade fijn in een keukenmachine. Meng 2 eetlepels rum met de koffie en de brandy. Dompel de lange vingers in dit mengsel en leg deze in een ondiepe schaal. Giet de rest van het koffiemengsel voorzichtig over de lange vingers, maar let goed op dat deze niet te nat worden, anders gaan de lange vingers drijven. Scheid de eieren. Klop de mascarpone met de eierdooiers en poedersuiker en voeg de rest van de rum aan dit mengsel toe. Sla de eiwitten stijf, maar niet droog. Schep ze voorzichtig over het mascaponemengsel en spreid dit over de lange vingers. Bestrooi het geheel met de fijngemalen chocolade en laat de tiramisu één nacht in de koelkast staan.

Materialen

Ondiepe schaal, keukenmachine

Bronvermelding