Soep: Vissoep met hollandse garnalen en kabeljauw

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr hollandse garnalen
  • 150 gr selderij, prei, ui en wortelen
  • olijfolie
  • 1/2 ltr visbouillon
  • 1 pot visfond
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 150 gr kabeljauwfilet
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 zakje saffraan
  • 1 liaison (scheut room + 1 eierdooier)
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • peper en zout

Bereiden

Snij de prei, selderij, ui en wortelen fijn en stoof ze in een grote pan met een weinig olijfolie, peper en zout. Voeg de visbouillon, de visfond en tomatenpuree toe. Laat alles een half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep en breng terug aan de kook. Snij de kabeljauw in stukjes en voeg toe. .......................................... Kruid de soep naar smaak met peper, zout en saffraan. Haal de hete soep van het vuur en roer de liaison door de soep. Verdeel de soep over warme soepborden en bestrooi met garnalen en blokjes tomaat.

Bronvermelding