Pasta pesto met zalmsnippers en kastanjechampignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje AH gerookte zalmsnippers
  • 1 stick Kruidenpasta Pasta Pesto (Verstegen)
  • 1 ui
  • 1 theelepel basilicum
  • peper
  • zout
  • tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml creme fraiche light
  • 1 scheut kookroom

Bereiden

1. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook ondertussen het water voor de tagliatelle. 2. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. 3. Snipper het uitje. 4. Fruit het uitje in de olijfolie. Voeg daarna de kastanjechampignons toe en bak deze totdat ze zacht en gaar zijn. 4. Voeg de creme fraiche toe en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel een flinke scheut kookroom toe. Mocht de saus nu nog te dun zijn dan kun je wat maizena aanmengen met wat kookroom en bij de saus voegen. 5. Voeg de zalmsnippers toe en laat de saus goed warm worden. 6. Voeg naar smaak de basilicum, zout en peper toe.

Materialen

kookpan, hapjespan

Bronvermelding