Lamsvlees met abrikozen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 02-05-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 stukje geschilde gemberwortel
  • 30 gram boter
  • 500 gram lamsvlees om te stoven
  • 1 stokje kaneel
  • 1/4 theelepel saffraan of geelwortelpoeder
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram blanke amandelen

Bereiden

In 1 1/2 dl. kokend water de poedersuiker oplossen. De kaneel en abrikozen toevoegen en 15 minuten zacht laten sudderen zodat het vocht stroperig wordt. De uien snipperen, stukje geschilde gemberwortel fijnraspen. In de braadpan in de boter het in stukken gesneden vlees bruinbakken. Uien, gemberwortel, kaneelstokje, geelwortelpoeder, peper en zout toevoegen, omscheppen, 3 dl. water erbij doen en afgesloten 45 tot 50 minuten stoven. In de olie de amandelen al omscheppend goudbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken. Het vlees in een warme (tahin) schaal scheppen en er het stoofvocht over lepelen. De abrikozen en amandelen eromheen schikken. Heerlijk met rijst of couscous en yoghurtsalade (ook in mijn kookschrift)

Materialen

keukenpapier, braadpan, steelpan, koekenpannetje

Bronvermelding