Worteltjestaart

Gebak, Brunch, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-08-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardamon
  • 2,3 dl maisolie
  • 3 grote geklopte eieren
  • vanille extract
  • 350 gram wortelpuree
  • 200 gram gehakte walnoten

Bereiden

Schrap de winterwortels en rasp ze met een rasp of keukenmachine fijn. Zet het wortelrasp gedurende 15 minuten op 360 watt in een afgesloten (met luchtgaatjes) schaal in de magnetron (klein beetje water aan de schaal toevoegen, naderhand weer even afgieten). Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de vorm en het papier in met een beetje boter. Zeef de bloem in een kom met het bakpoeder, kaneel en kardamon. Voeg de suiker toe. Voeg al kloppend beetje bij beetje de olie, eieren en enkele druppels vanilleextract toe. Doe alle overige ingrediënten erbij en roer het tot een glad beslag. Schep het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur tot 1 uur en 1 kwartier of tot een houten prikker er droog uitkomt. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder de vorm. Eventueel wat mascarpone erbij wanneer je een puntje serveert!

Materialen

oven, springvorm 24 cm., bakpapier

Bronvermelding