Italiaanse pastasalade met pestosaus

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-07-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 blaadjes basilicum
  • 300 gram pasta
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram mozzarella
  • 20 olijven
  • 6 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 3 eetlepels pesto
  • 250 gram cherrytomaatjes

Bereiden

Voorbereiding: Snijd de gewassen tomaatjes doormidden. Roer de pesto en 5 eetlepels olijfolie door elkaar. Snijd de olijven in plakjes en de mozzarella in blokjes. Bereiding: Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee. Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken. Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat pasta en doperwten afkoelen. Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen. Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering. Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen. De pasta mag niet papperig-zacht worden. Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes mozzarella en blaadjes basilicum. Variatie: • Vervang de basilicum door toefjes peterselie. • Vervang de mozzarella door vers geraspte parmezaanse kaas. • Vervang de olijven door kleine, beetgaar gekookte roosjes broccoli. Wijnadvies: Een zo droog mogelijke rosé uit bijvoorbeeld Costières de Nîmes of van het type Vin de Pays d'Oc (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 22 g koolhydraten: 40 g kcal (kj): 402 (1689)

Bronvermelding