Courgetteschotel met tomaat en mozzerella

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 27-08-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 courgettes
  • 500 gram (tros)tomaten
  • zout en peper
  • 200 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse of belegen kaas
  • 1 eetl. groene pesto
  • 2 eetl. basilicum (vers of diepvries)

Bereiden

Voorbereiding: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in plakjes en halveer de tomaten. Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en zet daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over het gerecht. Bereiding: Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht. Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met de gehakte basilicum. Suggestie: • Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten. Serveersuggestie: Lekker met een groene salade. Variatie: • In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker. Wijnadvies: Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 18 g vet: 23 g koolhydraten: 29 g kcal (kj): 395 (1659)

Materialen

Oven, ovenschaal

Bronvermelding