Menu
'Aanrader van Frank: Tarte tatin van tomaat en blauwe kaas' (eenvoudig)
Ingrediënten
- 8 biologische tomaten ......
Bereiden
'Een relatief simpel recept en een populair gerecht, dat met de juiste en beste - biologische - ingrediënten een geweldige smaak krijgt. Niets meer aan doen!'
-
8 biologische tomaten
400 g biologische blauwe kaas
4 plakjes biologische bladerdeeg
-
Halveer de tomaten en laat ze met geraspte sinaasappelschil en grof zeezout een nacht drogen in de oven op 80 graden. (Je krijgt dan als het ware zongedroogde tomaten).
-
Vet een vuurvaste schaal van twaalf centimeter doorsnee in en leg daarin de tomaten met de gesneden kant naar boven
Verbrokkel de kaas en strooi dat over de tomaten heen
Leg het bladerdeeg op de kaas en snijd het in rondom
-
Laat het gerecht in de oven twintig minuten bakken op 180 graden.
Serveer met heel kort roergebakken wilde rucola en een sherry vinaigrette. Aanrader van Frank van der Zande, eigenaar restaurant Umoja