Aardbeienmuffins

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-08-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 100 g suiker
  • 1 el bakpoeder
  • 100 g bruine suiker
  • 125 g boter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 1 1/2 kop aardbeien, fijngesneden
  • poedersuiker

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bodems van 12 muffinvormpjes van 6 cm in met olie. Zeef meel, suiker en bakpoeder in een kom. Roer er de bruine suiker door. 2. Vermeng boter, eieren en melk en roer dit mengsel door de droge ingrediënten tot alles net vermengd is. 3. Schep de aardbeien voorzichtig door het beslag en schep de vormpjes voor 2/3 vol met dit mengsel. 4. Bak de muffins in 20 min goudbruin en bestrooi ze dan met poedersuiker. Serveer ze heet met boter. Bron: Engselse muffins, scones en cakes- De Lantaarn

Bronvermelding